0

Home » Overzicht » Wetenschap » Exacte- en natuurwetenschappen » Natuurwetenschap boeken » Nieuwsgierig tot op het bot


Nieuwsgierig tot op het bot - Jos van den Broek 

Nieuwsgierig tot op het bot

Jos van den Broek (Auteur)

Paperback 19,90 19,90excl. 3,95 verzendkosten NL
Helaas, dit boek is niet beschikbaar
toegevoegd aan je winkelmand

Beschrijving

Jos van den Broek is de ‘homo ludens’ pur sang. De spelende mens. En dat zie je terug in dit boek. Hij experimenteert, hij onderzoekt, hij vraagt zich af en dan gebeurt het: hij maakt van zijn zolder, van zijn tuin, waar hij ook is, een laboratorium om zijn nieuwsgierigheid te bevredigen. De vraag die hij zich voortdurend stelt, is: hoe zit de wereld in elkaar? Aan de hand van experimenten probeert hij antwoorden te vinden: hij laat een dode mol opeten door doodgravers en hij onderzoekt zijn eigen poep en pies, gewoon omdat het kan. Hij voert een vergelijkend warenonderzoek uit met verschillende merken wegwerpluiers, inlegkruisjes en tampons. En kijkt of je een lijk milieuvriendelijker kunt verwerken, met een kwartel van de poelier. Smerig misschien, maar het zijn geen draken van experimenten: dit is spelend en experimenterend leren.

De experimenten zijn niet per se om na te doen, maar om te inspireren. Lees en geniet: en vooral, ga je gang en geef je nieuwsgierigheid alle ruimte!

Jos van den Broek is emeritus hoogleraar wetenschapscommunicatie en publiceert regelmatig over biologie en de evolutietheorie.

ISBN: 9789056157463