Privacy Statement


Wanneer jij iets op boekenbladkado.nl bestelt, hebben we je gegevens nodig om ervoor zorgen dat we jouw bestelling kunnen bezorgen. We dragen er zorg voor en bewaren ze veilig. Wat we met je persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we je hier.

Heb je na het lezen van ons privacybeleid nog vragen? Of wil je iets anders rond gegevensverwerking bespreken? Stel dan je vraag via serviceteam@giftnation.nl 

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele privacybeleid vind je op http://www.boekenbladkado.nl/privacy-statement  Wij raden je aan om dit privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. 

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 28 mei 2018.


WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR DE VERWERKING VAN JOUW GEGEVENS?
Boekenbladkado.nl is een activiteit van Boekkado B.V., Florijnweg 25, 6883 JN Velp (hierna “Boekenbladkado.nl”), is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid. 


WANNEER IS DIT PRIVACYBELEID VAN TOEPASSING? 
Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die Boekenbladkado.nl verwerkt van iedereen die weleens contact heeft (gehad) met een van onze websites en applicaties, zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen. Hieronder vallen de volgende websites en applicaties:
-           Boekenbladkado.nl;
-           Boekkado.nl;
-           Boekenbladcadeau.nl;
-           Individuele voor bedrijven gecreerde bestelomgevingen.


WAT ZIJN PERSOONSGEGEVENS? 
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Denk maar aan jouw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals je IP-adres of klantnummer zijn persoonsgegevens. En andere gegevens die uniek zijn voor jou, zoals je Boekenbladkado.nl bestelgeschiedenis of surfgedrag.


VAN WIE VERWERKEN WIJ PERSOONSGEGEVENS EN HOE VERKRIJGEN WIJ DEZE GEGEVENS?
Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met Boekenbladkado.nl, zoals (zakelijke) klanten en contactpersonen van partners. We krijgen de gegevens rechtstreeks van jou, wanneer je onze websites bezoekt, een account aanmaakt en/of bepaalde gegevens invult of wanneer je contact zoekt met onze klantenservice. In sommige gevallen ontvangen we jouw gegevens van anderen. Wanneer iemand een cadeau direct naar jou verstuurt, krijgen we jouw naam- en adresgegevens. Ook kunnen wij gegevens krijgen van andere partijen, maar alleen wanneer jij die partijen toestemming hebt gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken.

WELKE GEGEVENS VERWERKEN WIJ VAN JOU, WAARVOOR GEBRUIKEN WIJ DIE EN HOELANG WORDEN DEZE BEWAARD?

Gegevens voor het verwerken van jouw bestelling
Als jij iets bestelt, hebben we bepaalde gegevens van je nodig om jouw bestelling te kunnen bezorgen en je op de hoogte te kunnen houden over je bestelling. Ook voor eventuele retouren zijn deze gegevens nodig. Hiervoor verzamelen wij je naam, e-mailadres, bezorgadres(sen), betaalgegevens en je telefoonnummer.
De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die je met ons hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.

Gegevens over jouw contact met de klantenservice
Je kunt met ons bellen en e-mailen. We kunnen je een volgende keer sneller helpen door jouw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zolang je actief klant bij ons bent. Een telefoongesprek kan worden opgenomen voor trainings- en analysedoeleinden. Wij hebben een gerechtvaardigd belang om deze interacties te gebruiken om onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Wij bewaren het telefoongesprek gedurende 1 maand.

Gegevens voor een optimale winkelbeleving
Allereerst zorgen we dat onze website of app goed werkt zodat jij optimaal kunt winkelen. Daarvoor verzamelen we bij een bezoek aan Boekenbladkado.nl jouw IP-adres, informatie over je internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee je ons bezoekt.
 
Gegevens voor gepersonaliseerde e-mails
We hebben geregeld aanbiedingen, speciale acties en nieuwtjes die we met je willen delen. We delen die graag via mail. Je ontvangt deze uitsluitend indien je je ingeschreven hebt op onze nieuwsbrief. Wil jij de instellingen van je nieuwsbrief veranderen of je uitschrijven op onze nieuwsbrief? Dat kan 
hier.
 
Gepersonaliseerde advertenties
Wij, onze advertentienetwerken en mediabureaus kunnen je advertenties tonen op boekenbladkado.nl. Dat gebeurt op basis van je eerdere bezoeken aan onze websites en de websites van derde(n). Je surf, zoek-, en koopgedrag worden verzameld op basis van cookietechnieken, je IP-adres en het advertentienummer dat gekoppeld is aan het apparaat waarmee je surft. Wij doen dit alleen als je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies. Voor cookies geldt een beperkte bewaartermijn en die termijn verschilt per cookie. 
 
Gegevens uit klantonderzoeken
We zijn voortdurend bezig onze dienstverlening te verbeteren en nog beter te laten aansluiten op wat onze klanten willen. Daarom kunnen we je gegevens (klant ID, e-mailadres en/of telefoonnummer) gebruiken om je uit te nodigen voor een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Op deze manier help je onze winkel nog beter te worden.
Deelname aan een klant- of marktonderzoek is geheel vrijwillig. Jij beslist zelf of je mee wilt doen aan het onderzoek. Hoelang jouw gegevens gekoppeld aan de uitslagen van het klant- of marktonderzoek worden bewaard, varieert per onderzoek. Wij verwijderen alle naar jou herleidbare gegevens zodra het onderzoek definitief is afgerond.
 
Gegevens uit klantonderzoeken
Als je een review schrijft, kies jij of je persoonlijke gegevens of je naam zichtbaar zijn voor andere bezoekers. Je kunt ook een alias gebruiken. Ook kun je aangeven of wij over je review contact met je mogen opnemen. Wij plaatsen reviews alleen met jouw toestemming. Omdat reviews lang waardevol zijn voor klanten, bewaren we een review totdat jij ons vraagt de review te verwijderen.
 
Gegevens voor prijsvragen en acties
Als je meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij gegevens aan jou, zoals je naam, adres en/of e-mailadres. Deze hebben wij nodig om de actie te kunnen uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekend te maken. Wij verzamelen deze gegevens met jouw toestemming. In de voorwaarden van de betreffende prijsvraag of actie kun je terugvinden waarvoor jouw gegevens precies worden gebruikt en hoelang wij deze bewaren.
 
Gegevens om fraude tegen te gaan
Wij gebruiken persoonsgegevens (waaronder IP-adressen en zoek, surf- en koopgedrag) om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan.
 
MET WIE WORDEN JOUW GEGEVENS GEDEELD?

Distributie- en logistieke partners
Om jouw bestelling te kunnen afwikkelen, werken wij samen met verschillende logistieke partners, zoals PostNL en Packs. Onze logistieke partners krijgen van ons jouw naam en bezorgadres. Deze informatie hebben ze nodig om jouw pakketje op het door jou gekozen adres af te leveren.
 
Andere externe dienstverleners
Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende zaken. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen je gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. Met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.
Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn:
·      het ondersteunen bij het leveren van onze digitale diensten zoals de hosting, onderhoud en ondersteuning van onze websites en applicaties;
·      het ondersteunen bij onze klantenservice;
·      het ondersteunen bij onze advertentie- en marketingcampagnes;
·      het ondersteunen bij het doen van klantonderzoek en het verkrijgen van ratings- en reviews;
·      het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten, incassobureaus en kredietinformatiebureaus.

De overheid
Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.
 
Alleen op jouw verzoek: met andere bedrijven
Als jij dat wilt, geven we je persoonsgegevens ook aan andere bedrijven door, bijvoorbeeld als een van onze commerciële partners een aanbieding heeft voor klanten van Boekenbladkado.nl. Dit doen wij dan alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming.


WAAR SLAAN WE JOUW GEGEVENS OP? 
Wij slaan jouw gegevens op binnen de Europese Economische Ruimte ("EER"). Het kan echter voorkomen dat bepaalde gegevens die we verzamelen, worden doorgegeven aan of opgeslagen op een bestemming buiten de EER, bijvoorbeeld omdat een van onze externe dienstverleners daar gevestigd is. Wanneer hiervan sprake is, zorgen wij dat dit gebeurt op een veilige en rechtmatige manier.


HOE WORDEN JOUW GEGEVENS BEVEILIGD? 
Boekenbladkado.nl neemt veel maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen. Zowel op organisatorisch als technisch gebied. Door een strenge toegangscontrole zorgen wij dat jouw persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken. Daarnaast laten we bij boekenbladkado.nl regelmatig onze beveiliging toetsen door externe experts. Geven we jouw gegevens aan iemand anders? Dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via 
serviceteam@giftnation.nl 


HOE GAAN WIJ OM MET DE GEGEVENS VAN KINDEREN? 
Onze dienstverlening is niet gericht op kinderen. Dit betekent dat het gebruik van boekenbladkado.nl door klanten jonger dan 18 jaar alleen is toegestaan met de nadrukkelijke toestemming van een ouder of voogd.


WELKE RECHTEN KUN JIJ UITOEFENEN MET BETREKKING TOT JOUW GEGEVENS? 
 
Recht op informatie
Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan.
 
Recht op inzage
Jij hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Je kunt dat aanvragen via 
serviceteam@giftnation.nl  Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.
 
Recht op correctie
Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kun je aanvragen via 
serviceteam@giftnation.nl . Aanvragen verwerken wij binnen 2 werkdagen. 
 
Recht om bezwaar te maken
Jij hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken. 
Daarnaast geldt dit recht ook voor andere gegevens die we van je gebruiken op basis van ons gerechtvaardigd belang. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat we de gegevens over je surf- en zoekgedrag vergeten en blijven vergeten. Ook dit kun je aanvragen via 
serviceteam@giftnation.nl  Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.  

Recht op dataportabiliteit
Jij hebt het recht om gegevens die jij aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die je met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat jij deze gegevens kan bewaren in een database van jou of van een andere partij. Dit betreffen jouw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. Wij bieden jou de mogelijkheid om deze gegevens in een machine-leesbaar formaat op te vragen via 
serviceteam@giftnation.nl  Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.  
 
Recht op beperking
Jij hebt het recht om beperking van de verwerking van jouw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij jouw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als je van mening bent dat hier sprake van is, kun je contact met ons opnemen via 
serviceteam@giftnation.nl  

Recht om vergeten te worden
Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw gegevens te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij bieden jou de mogelijkheid om een verzoek in te dienen via 
serviceteam@giftnation.nl
 
Recht om een klacht in te dienen
Jij hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer jij een klacht hebt, dan l o ssen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor contact op met 
serviceteam@giftnation.nl  Maar je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij onze Functionaris voor de Gegevensbescherming. Dit kun je doen door te e-mailen naar administratie@giftnation.nl Tot slot heb je het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.


VRAGEN?
Als je nog vragen hebt over de wijze waarop Boekenbladkado.nl met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met ons via 
serviceteam@giftnation.nl  We helpen je graag.